Laat Brabants Recherchebureau uw vermoeden van onrechtmatig ziekteverzuim bevestigen of ontkrachten met haar onderzoek ziekteverzuim. Bij bevestiging tonen wij namelijk aan dat deze medewerker zich schuldig maakt aan onrechtmatig ziekteverzuim. Een en ander wordt vervolgens gestaafd met bewijzen die bruikbaar zijn in een eventuele civiele procedure.

Aanleiding onderzoek ziekteverzuim

Een medewerker van uw bedrijf heeft zich ziek gemeld. U heeft signalen ontvangen of heeft zelf het vermoeden dat deze medewerker niet zo ziek is  als dat hij zich voordoet.

De medewerker is namelijk:

 • Gezien tijdens het klussen bij iemand anders
 • Gezien tijdens het klussen bij zijn eigen woning
 • Aan het werk voor de concurrent
 • Aan het werk voor zijn eigen bedrijf
 • Thuis omdat hij geen zin heeft om te werken
 • Altijd ziek op vaste dagen in het jaar (na carnaval, WK-wedstrijden, etc.)

In bovenstaande gevallen kan er sprake zijn van onrechtmatig ziekteverzuim, en zou een onderzoek ziekteverzuim weleens van pas kunnen komen.

Onrechtmatig ziekteverzuim vastgesteld

Ook nadat Brabants Recherchebureau onrechtmatig ziekteverzuim heeft vastgesteld, zullen wij u helpen bij de volgende te nemen stappen. Zo zullen wij de bevindingen vastleggen in een goed onderbouwd rapport. De inhoud van dit rapport zal in veel gevallen een gang naar de rechter zelfs kunnen voorkomen. De vervolgstappen zijn vaak een confronterend gesprek met de medewerker en ontslag (op staande voet of met een vaststellingsovereenkomst).

Beperk zakelijke schade

U kunt uw zaak met een gerust hart aan Brabants Recherchebureau overlaten. Met de bevindingen van Brabants Recherchebureau kunt u de zakelijke schade beperken. Verder melden medewerkers zich minder snel ziek als ze weten dat ze bij twijfel kunnen worden gecontroleerd. Aangezien onrechtmatig ziekteverzuim een bedrijf jaarlijks veel geld kost, is ziektecontrole door een particulier recherchebureau de investering zeker waard. 

Onderzoeksduur onrechtmatig ziekteverzuim

Met onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim, moet u meestal rekening houden met een aantal dagen onderzoek. De betreffende persoon wordt gedurende deze dagen uitgebreid geobserveerd waarbij de bewegingen van een persoon worden vastgesteld en opgetekend. Een aantal dagen is noodzakelijk om een ‘patroon van onrechtmatig handelen’ vast te stellen, zoals verlangd door de Rechtbank of het UWV. De waarnemingen worden bovendien aangevuld met foto- of videobewijs. Dit kan tenslotte onder meer bewijstechnisch van belang zijn als u een rapport van Brabants Recherchebureau wilt aanbrengen bij de bevoegde instanties zoals de Rechtbank of het UWV. Goed om te weten is dat in de meeste gevallen van onderzoek onrechtmatig ziekteverzuim, de volledige onderzoekskosten zijn te verhalen op de dader.

Waaruit bestaat onderzoek onrechtmatig ziekteverzuim?

 • Ten eerste een gesprek met werkgever waarin we het ziektebeeld van de werknemer bespreken;
 • Hierna het maken van een plan van aanpak, waarin de te nemen stappen staan beschreven;
 • Daarna het observeren van de zieke werknemer
 • Vervolgens het opmaken van een eindrapportage met onze waarnemingen, eventueel foto- en videomateriaal en overig bewijsmateriaal;
 • Tenslotte confronterend gesprek met de zieke werknemer indien deze in overtreding is.

Meer informatie? Lees ook eens onderstaande pagina’s

Brabants Recherchebureau is gespecialiseerd in onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim. Brabants Recherchebureau is het bedrijfsrecherche bureau van Brabant, bij uitstek om onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim te doen. Neem eens geheel vrijblijvend contact op met Brabants Recherchebureau te Breda telefoonnummer 076-7821955 voor een intakegesprek en laat u adviseren over onderzoek naar onrechtmatig ziekteverzuim. U kunt daarmee veel schade beperken.

 • Achteraf veel te lang doorgegaan met een zieke werknemer die helemaal niet ziek bleek te zijn. Na confrontatie met foto’s en observatieverslagen van het Brabants Recherchebureau hebben we afscheid genomen van deze medewerker. Brabants Recherchebureau is een fijn bedrijf om zaken mee te doen!

 • Wij twijfelden over de echtheid van de kwaal van een medewerker van ons. Echter dit bleek niet het geval. Dat kan natuurlijk ook. Dit zorgt er voor dat de verstandhouding ten aanzien van deze medewerker is hersteld. En onze achterdocht toch ongegrond bleek.

 • Zieke medewerker was al 2,5 maand thuis en het gonsde van de geruchten dat hij thuis aan de slag was. Eea laten onderzoeken en inderdaad er werd volop geklust door onze “zieke” medewerker. Na een uitgebreid persoonlijk gesprek met deze vakman die we niet graag zagen gaan, besloten op andere voet met elkaar door te gaan.

 • Achteraf veel te lang doorgegaan met een zieke werknemer die helemaal niet ziek bleek te zijn. Na confrontatie met foto’s en observatieverslagen van het Brabants Recherchebureau hebben we afscheid genomen van deze medewerker. Brabants Recherchebureau is een fijn bedrijf om zaken mee te doen!

Ons werkterrein als recherche bureau voor onrechtmatig ziekteverzuim onderzoek of frauduleus ziekteverzuim breidt zich uit onder andere in de omgeving Aalst, Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Alphen-Chaam, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arendonk, Arnhem, Barendrecht, Bavel, Bergen op Zoom, België, Best, Bladel, Bloemendaal, Boxmeer, Brabant, Breda, Den Bosch, Boxtel, Budel, Den Bosch, Den Haag, Deurne, Deventer, Dongen, Dordrecht, Eersel, Ede, Eindhoven, Etten-Leur, Gelderland, Geldrop, Geleen, Gilze en Rijen, Goes, Heerlen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hapert, Helmond, Heeze, Heusden, Hilvarenbeek, Leiden, Limburg, Loon op Zand, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Noord-Brabant, Nuenen, Oisterwijk, Oosterhout, Oss, Reusel, Ridderkerk, Rijswijk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, ’s-Hertogenbosch, Sittard, Son en Breugel, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Turnhout, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Venray, Veldhoven, Venlo, Vlissingen, Vught, Waalre, Waalwijk, Weert, Zaanstad, Zaltbommel, Zeeland, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwijndrecht, Zwolle  Bij ons moet u zijn voor het inhuren van een recherche bureau voor onderzoek onrechtmatig ziekteverzuim of frauduleus ziekteverzuim

 

Investeren in onrechtmatig ziekteverzuim loont nog altijd. Niet overtuigd? Kijk dan snel op  http://www.verminderverzuim.nl/investeren-ziekteverzuim/#.Vgj3lnrtlBc