Op een dag ontvangt u een ontslagbrief  van een medewerker. U heeft jarenlang deze medewerker opgeleid. waarbij kosten nog moeite zijn gespaard. U vermoedt dat uw medewerker is gezwicht voor een lucratief aanbod van een concurrent, maar bewijzen kunt u dit niet. Lopen ineens uw vaste klanten weg en heeft u het vermoeden dat de oud-medewerker uw klanten benaderd namens een andere onderneming of nadat hij/zij voor zichzelf is begonnen? Tijd voor een concurrentiebeding onderzoek!

Schending concurrentiebeding aantonen middels concurrentiebeding onderzoek

In bovenstaande gevallen kan er sprake zijn van schending van het concurrentiebeding/relatiebeding. Oud-medewerkers zijn vaak in het bezit van gevoelige informatie omtrent uw bedrijf en daarom bestaat ook het concurrentiebeding. In arbeidscontracten is een artikel omtrent het concurrentiebeding of relatiebeding opgenomen, maar wordt veelal niet nageleefd. U laat dit als werkgever toch niet over uw kant gaan? Schending van het concurrentiebeding kunt u namelijk aanvechten in een civiele procedure.

Laat Brabants Recherchebureau uw vermoeden bevestigen of ontkrachten middels een concurrentiebeding onderzoek. Bij bevestiging tonen wij aan dat deze oud medewerker het concurrentiebeding overtreedt. Een en ander wordt gestaafd met bewijzen die bruikbaar zijn in een eventuele civiele procedure.

Ook nadat onze bedrijfsrecherche een schending van het concurrentiebeding heeft vastgesteld, zullen wij u helpen bij de volgende te nemen stappen. Zo zullen wij de bevindingen vastleggen in een goed onderbouwd rapport. De inhoud van dit rapport zal in veel gevallen een gang naar de rechter zelfs kunnen voorkomen. U kunt uw zaak met een gerust hart aan Brabants Recherchebureau overlaten.  Met de bevindingen van de afdeling bedrijfsrecherche van Brabants Recherchebureau kunt u de zakelijke schade en imagoschade staken of beperken.

Tijdsduur concurrentiebeding onderzoek

Met onderzoek naar schending concurrentiebeding, moet u rekening houden met een aantal dagen onderzoek. De betreffende persoon wordt gedurende deze dagen uitgebreid geobserveerd door onze bedrijfsrecherche, waarbij de bewegingen van een persoon worden vastgesteld en opgetekend. Dit aantal dagen is noodzakelijk om een ‘patroon van onrechtmatig handelen’ vast te stellen, zoals verlangd door de Rechtbank. De waarnemingen worden aangevuld met foto- of videobewijs. Dit kan onder meer bewijstechnisch van belang zijn als u een rapport van Brabants Recherchebureau wilt aanbrengen bij de bevoegde instanties zoals de Rechtbank of de politie. De volledige onderzoekskosten kunnen in een groot aantal van de gevallen verhaald worden op de dader(s).

Onderzoek concurrentiebeding door onze bedrijfsrecherche bestaat onder andere uit:

  • Een gesprek met werkgever waarin de oud-werknemer en diens voormalige functie worden besproken;
  • Maken plan van aanpak, waarin de te nemen stappen staan beschreven;
  • Observeren van de oud-werknemer en diens werkzaamheden;
  • Onderzoek door middel van deskresearch en een ICT-onderzoek;
  • Opmaken van een eindrapportage met onze waarnemingen, eventueel foto- en videomateriaal en overig bewijsmateriaal;
  • Confronterend gesprek met de oud-werknemer indien deze in overtreding is.

Brabants Recherchebureau (ALKRIS) is gespecialiseerd in concurrentiebeding onderzoek. Brabants Recherchebureau is het bedrijfsrecherche bureau van Brabant bij uitstek om onderzoek naar schending van het concurrentiebeding te doen. Neem eens geheel vrijblijvend contact op met Brabants Recherchebureau, telefoonnummer 076-7821955 voor een intakegesprek en laat u adviseren over concurrentiebeding onderzoek. U kunt daarmee veel gevolgschade beperken. Brabants Recherchebureau biedt overigens ook controle buitendienstmedewerkers aan.

  • Brabants Recherchebureau heeft ons enorm geholpen met een onderzoek schending concurrentiebeding. Naar tevredenheid opgelost. Snel, betrouwbaar, klantvriendelijk en oplossingsgericht.

  • Ondanks dat de aanloop van het onderzoek wat moeizaam was, is uiteindelijk alles tot een bevredigend einde gebracht.

  • Het ergste wat je kan overkomen, is mijn ervaring. Een ex medewerker die klaarblijkelijk heel je klantenbestand heeft gekopieerd en meegenomen naar zijn nieuwe werkgever. Het was een pittig en vermoeiend traject. Maar uiteindelijk heeft Brabants Recherchebureau alles kunnen bewijzen. Nu alle stukken naar onze advocaat.

  • Brabants Recherchebureau heeft ons enorm geholpen met een onderzoek schending concurrentiebeding. Naar tevredenheid opgelost. Snel, betrouwbaar, klantvriendelijk en oplossingsgericht.

Ons werkterrein als recherchebureau voor schending concurrentiebeding onderzoek breidt zich uit onder andere in de omgeving Aalst, Alkmaar, Almere, Alphen aan den Rijn, Alphen-Chaam, Amersfoort, Amsterdam, Antwerpen, Apeldoorn, Arendonk, Arnhem, Barendrecht, Bavel, Bergen op Zoom, België, Best, Bladel, Bloemendaal, Boxmeer, Brabant, Breda, Den Bosch, Boxtel, Budel, Den Bosch, Den Haag, Deurne, Deventer, Dongen, Dordrecht, Eersel, Ede, Eindhoven, Etten-Leur, Gelderland, Geldrop, Geleen, Gilze en Rijen, Goes, Heerlen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hapert, Helmond, Heeze, Heusden, Hilvarenbeek, Leiden, Limburg, Loon op Zand, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nijmegen, Noord-Brabant, Nuenen, Oisterwijk, Oosterhout, Oss, Reusel, Ridderkerk, Rijswijk, Roermond, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, ’s-Hertogenbosch, Sittard, Son en Breugel, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Turnhout, Uden, Utrecht, Valkenswaard, Veenendaal, Veghel, Venray, Veldhoven, Venlo, Vlissingen, Vught, Waalre, Waalwijk, Weert, Zaanstad, Zaltbommel, Zeeland, Zoetermeer, Zuid-Holland, Zwijndrecht, Zwolle  Bij ons moet u zijn voor het inhuren van een recherchebureau voor onderzoek schending concurrentiebeding

 

Meer informatie over de strengere regels rond het concurrentiebeding welke op 1 januari 2015 van kracht zijn geworden? Kijk dan op http://www.bc.nl/kennisbank/juridische-zaken/personeel-en-hrm/32801-De-wijzigingen-bij-het-concurrentiebeding.html